Historia na talerzu – ogłoszenie
Uwaga! Poszukujemy dawnych potraw i przepisów z naszych stron: specjałów babć, przysmaków dziadków i smacznych wspomnień z dzieciństwa. Prosimy, zajrzyjcie do zakurzonych szuflad i starych zeszytów z recepturami. Jesteśmy ciekawi, co się u nas jadało?
Stanisław Masłowski – słynny malarz i stały bywalec Woli Rafałowskiej uwielbiał na przykład kiełbasę czosnkową od Raczkowej. Po ten specjał wysyłał specjalnie posłańca do Mrozów.
A o jakich przysmakach Wy słyszeliście? Piszcie na adres: kontakt@mrozopedia.pl
Obiecuję stworzyć artykuł z Waszymi przepisami. Kto wie, może wśród tych przepisów znajdzie się jakaś nasza zapomniana regionalna potrawa.
A na zachętę podsyłam zdjęcie kuchni i kucharek z Sanatorium w Rudce z 1922 roku. Ciekawe, co one do tych garnków wrzucały?


