Historia na talerzu – ogłoszenie

Uwaga! Poszukujemy dawnych potraw i przepisów z naszych stron: specjałów babć, przysmaków dziadków i smacznych wspomnień z dzieciństwa. Prosimy, zajrzyjcie do zakurzonych szuflad i starych zeszytów z recepturami. Jesteśmy ciekawi, co się u nas jadało? 

Stanisław Masłowski – słynny malarz i stały bywalec Woli Rafałowskiej uwielbiał na przykład kiełbasę czosnkową od Raczkowej. Po ten specjał wysyłał specjalnie posłańca do Mrozów. 

A o jakich przysmakach Wy słyszeliście? Piszcie na adres: kontakt@mrozopedia.pl

Obiecuję stworzyć artykuł z Waszymi przepisami. Kto wie, może wśród tych przepisów znajdzie się jakaś nasza zapomniana regionalna potrawa.

A na zachętę podsyłam zdjęcie kuchni i kucharek z Sanatorium w Rudce z 1922 roku. Ciekawe, co one do tych garnków wrzucały?


Opublikowano

w

przez

Tagi: